Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2010

Në pamje të parë... dhuna!

Në pamje të parë... dhuna!

Mos u streso, jeta është e bukur, buzëqeshni, kështu duhet, pendohuni, “Ati ynë që je në qiell...”, pastërtia është gjysma e fisnikërisë, duhanin dëmton seriozisht shëndetin, ndalohet kthimi i menjëhershëm, një dhe një bëjnë dy, ndero babanë dhe nënën tënde, respekto më të moshuarit, mos u bëj të tjerëve atë që nuk duan të të bëjnë, mbipesha të shkurton jetën, kujdes si flet, është detyra jote, mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës, gruaja plotësohet vetëm me lindjen e fëmijëve, mos tradhto bashkëshortin/en, drejtim i detyruar, telefono tani, madhësia e... nuk ka asnjë rëndësi, idetë e bukura janë idetë e mëdha, e përshtatshme për të gjithë, koha është mjekimi më i mirë, jetoje jetën tënde, nuk arrij, dhjami të bllokon arteriet, lirojuni të moshuarve vendin në autobus, përqindje stabël e kredisë, 80-65-80, historia na mëson, kur dëgjon “rregull”, mish njeriu vjen erë, molla nën mollë do të bjerë, ç’do të thonë të tjerët?, nuk mundem do të thotë nuk dua, i papërshtatshëm për moshat nën 18 vjeç, këtu i thonë Ballkan, ndalohet parkimi, një mollë në ditë doktorit i thotë: IK!, betohu, ferri janë të tjerët, qeni është miku më i mirë i njeriut, mos ëndërro gruan e tjetrit, duaj ata që ke pranë, edukatë e shëndoshë seksuale, fëmijët janë lumturi, mendoj pra ekzistoj, profilaktikët parandalojnë transmetimin e sëmundjeve seksuale, mos gjyko që të mos gjykohesh, kur të bien me shpullë kthehu dhe faqen tjetër, je filani dhe quhesh, heshtja është flori, destinacioni i njeriut është vazhdimësia e llojit, këshillohet konsumimi përpara datës..., profilaktikët parandalojnë shtatzaninë e padëshiruar në masën 97%, mësoje një zanat dhe le të mos të të hyjë në punë për momentin, impotent, homoseksual, secili meriton fatin që ka, e ke gabim dhe e ti e di, të parët fitojnë- të dytët janë gjithmonë të dytët, guximtarët fitojnë, asnjë gabim nuk pranohet pas largimit nga arka, koha është para, arti të nge moralin, kur do me të vërtetë diçka Universi komploton në favorin tënd, dhe meqë problemi më i madh i botës është se idiotët janë të mbushur me vetëbesim dhe gjenialët të mbushur me dyshime, vazon me lule që e sheh në të majtë të shkallëve kur ngjitesh, do ta shohësh në të djathtë kur të zbresësh.
Pak a shumë kështu jetuan ata mirë dhe ne më mirë...
Hajt, pra: Gëzuar!...

Copyright: A. Stefa

Δεν υπάρχουν σχόλια: